ID 3367

Έκτακτη συνάντηση Δένδια-Πομπέο στη Βιέννη

Έκτακτη συνάντηση Δένδια-Πομπέο στη Βιέννη

Έκτακτη συνάντηση θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, στη σκιά των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων και της παρουσίας του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη Βιέννη και στο επίκεντρό της θα βρεθούν οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Χθες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος εξέφρασε την αμερικανική υποστήριξη σε έναν διάλογο της Ελλάδας με την Τουρκία. «Ως ζήτημα αρχής, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύσουν ειρηνικά τα θέματα οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο – αποφεύγοντας τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω τη δυσπιστία», διευκρίνισε ο κ. Πάιατ.

Την υποστήριξή του στην Ελλάδα στο ζήτημα των θαλάσσιων ζωνών και του καθορισμού της ΑΟΖ εξέφρασε σήμερα το Ισραήλ. Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από την ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα, σημειώνεται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, το Oruc Reis εξακολουθεί για τρίτη ημέρα να πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος συνεχίζει την πορεία του προς τα βορειοανατολικά, στην περιοχή που όρισε η πιο πρόσφατη τουρκική NAVTEX, που χαρακτηρίστηκε παράνομη από την ελληνική πλευρά. Τις κινήσεις τού Oruc Reis και των βοηθητικών και πολεμικών σκαφών που το συνοδεύουν παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________