ID 4650

Refugee Week Greece: Ένα φεστιβάλ πολιτισμού και αλληλεγγύης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Refugee Week Greece: Ένα φεστιβάλ πολιτισμού και αλληλεγγύης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, εργαστήρια, συζητήσεις και πολλές ακόμη δράσεις και εκδηλώσεις περιλαμβάνει το Refugee Week Greece, το πολιτιστικό φεστιβάλ ευαισθητοποίησης για το προσφυγικό, την αλληλεγγύη, τη συμπερίληψη και την ισότητα, που φέτος διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και στη σκιά της τραγωδίας της Πύλου. Το φεστιβάλ αποτελεί μια πρωτοβουλία του οργανισμού We are Community, της Athens Comics Library σε συνεργασία με τον Βρετανικό Οργανισμό Counterpoints Arts και την υποστήριξη του οργανισμού Comic Relief Across Borders programme.

Το Refugee Week Greece είναι ένα πολιτιστικό φεστιβάλ, μέρος ενός δυναμικού παγκόσμιου κινήματος που αναδεικνύει τη συμβολή, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο. Είναι ένα ανοιχτό και πλήρως προσβάσιμο φεστιβάλ με βάση τις κοινότητες, μια πλατφόρμα συμμετοχής και έκφρασης όπου ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος διοργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε μια εκδήλωση ή δραστηριότητα. Σημαντικοί οργανισμοί από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην προσπάθεια διαμοιράζοντας το μήνυμα για κοινωνική αλληλεγγύη, συμπερίληψη και κοινωνική ισότητα.

Με φετινή θεματική την έννοια της Συμπόνιας στην Πράξη (compassion in action), το Refugee Week φιλοξενεί δράσεις ανοιχτές στο κοινό, εντάσσοντας στον πυρήνα του τις κοινότητες. Εστιάζει σε διάφορες μορφές τέχνης, με εκθέσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία, σχολικά προγράμματα, κινηματογραφικές προβολές, εργαστήρια, ομιλίες, συναυλίες, συζητήσεις, γαστρονομικές εμπειρίες και πολλά άλλα.

Η εναρκτήρια εκδήλωση διοργανώνεται στα Γιάννενα, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννίνων και την υποστήριξη πολλών φορέων και οργανισμών, ως φόρος τιμής στον εκλιπόντα δήμαρχο της πόλης, Μωυσή Ελισάφ. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ απλώνονται σε όλη την Ελλάδα και η συμμετοχή σε αυτές είναι δωρεάν. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων εδώ.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________