ID 4453

European Best Destinations: Η Αθήνα στην κορυφαία τριάδα για το 2023

European Best Destinations: Η Αθήνα στην κορυφαία τριάδα για το 2023

Τρεις ελληνικές περιοχές φιγουράρουν στη λίστα με τους είκοσι καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για το 2023. Περισσότεροι από 500.000 ταξιδιώτες από 178 χώρες έδωσαν τη δεύτερη θέση στην Αθήνα, ενώ η Ρόδος βρίσκεται στη 14η και η Μήλος στη 18η θέση ανάμεσα σε 400 προορισμούς. Την πρώτη θέση της εικοσάδας κατέκτησε η Βαρσοβία.

Το αφιέρωμα δίνει έμφαση στην ιστορία, τα μνημεία της αρχαιότητας και τον πολιτισμό της Αθήνας, την οποία περιγράφει ως λίκνο της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας, τονίζοντας όμως και τις αρετές της σύγχρονης πόλης, στις οποίες συγκαταλέγονται η ενδιαφέρουσα γαστρονομία, η έντονη νυχτερινή ζωή και η ανθούσα καλλιτεχνική σκηνή. Η Ρόδος προτείνεται για την εξαιρετικά καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, αλλά και για την αρχαία ακρόπολη της Λίνδου και την παραλία του Αγίου Παύλου. Τέλος, η Μήλος περιγράφεται ως ένα από τα καλύτερα μέρη για ονειρεμένες διακοπές στην Ελλάδα, ενώ το Σαρακήνικο βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες «φυσικές πισίνες» και παραλίες της Ευρώπης.

Η κορυφαία εικοσάδα διαμορφώνεται ως εξής: 1. Βαρσοβία, Πολωνία, 2. Αθήνα, Ελλάδα, 3. Maribor, Σλοβενία, 4. Βιέννη, Αυστρία, 5. Citadella, Ιταλία, 6. Essen, Γερμανία, 7. Veszprém, Ουγγαρία, 8. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, 9. Grenoble Aples, Γαλλία, 10. Mannheim, Γερμανία, 11. Porto-Santo, Μαδέρα, 12. Τολέδο, Ισπανία, 13. Faial, Αζόρες, 14. Ρόδος, Ελλάδα, 15. Κοπεγχάγη, Δανία, 16. Tossa de Mar, Ισπανία, 17. Ascona-Locarno, Ελβετία, 18. Μήλος, Ελλάδα, 19. Πράγα, Τσεχία, 20. Sóller, Ισπανία.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________