ID 3823

Έ. Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μεθοδεύει εν κρυπτώ 35.000 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Έ. Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μεθοδεύει εν κρυπτώ 35.000 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Για εν κρυπτώ μεθόδευση 35.000 πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κατηγορεί την κυβέρνηση η Έφη Αχτσιόγλου. Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη κινδυνεύουν να χάσουν την προστασία της πρώτης κατοικίας τους λόγω της ασφυκτικής προθεσμίας που έχει δοθεί για την υποβολή αιτήσεων εν μέσω lockdown και ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν.

Αναλυτικότερα, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι «δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη (νόμος 3869/2010) και προστατεύονται παρότι η υπόθεσή τους δεν έχει ακόμη εκδικαστεί, κινδυνεύουν σε λίγες μέρες χωρίς καμία ευθύνη τους να χάσουν την προστασία της πρώτης κατοικίας τους και να οδηγηθούν σε πλειστηριασμούς, με σαφή μεθόδευση της κυβέρνησης, κατ’ απαίτηση των τραπεζών. […] Η κυβέρνηση έδωσε μια ασφυκτική προθεσμία στους πολίτες να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις σε πλατφόρμα με σειρά δικαιολογητικών, που θα έπρεπε να συγκεντρώσουν από τις δημόσιες υπηρεσίες που υπολειτουργούν εν μέσω λοκ-ντάουν, πράγμα αντικειμενικά αδύνατο».

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ενώ σε τρεις ημέρες η προθεσμία λήγει, από 40.000 άτομα έχουν κατορθώσει να υποβάλουν οριστικές αιτήσεις μόλις 4.400, κατηγορεί δε την κυβέρνηση ότι «εν πλήρει συνειδήσει επιλέγει μετά τις 15 Ιανουαρίου να οδηγήσει πάνω από 35.000 πολίτες και νοικοκυριά εκτός προστασίας, με αποτέλεσμα αυτομάτως τα σπίτια τους να μπορούν να πλειστηριαστούν». «Μετά τον νέο πτωχευτικό που οδηγεί σε γενικευμένη πτώχευση το σύνολο των πολιτών που οφείλουν, η κυβέρνηση επιχειρεί εν κρυπτώ να πετάξει εκτός προστασίας και όσους πολίτες είχαν προσφύγει στον νόμο Κατσέλη», καταλήγει η κ. Αχτσιόγλου, ζητώντας να μπει τέλος στην κυβερνητική μεθόδευση που απειλεί περισσότερες από 35.000 κύριες κατοικίες πολιτών.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________