ID 3835

Αλ. Τσίπρας: Οι κυβερνητικές ιδεοληψίες κόστισαν ανθρώπινες ζωές

Αλ. Τσίπρας: Οι κυβερνητικές ιδεοληψίες κόστισαν ανθρώπινες ζωές

Τις ευθύνες της κυβέρνησης για τον υψηλό αριθμό ανθρώπινων απωλειών υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πανδημία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις κυβερνητικές παλινωδίες αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα, στη μεγάλη ύφεση που καταγράφει η οικονομία, αλλά και στο θέμα των εμβολιασμών και της εισαγγελικής παρέμβασης στη Θεσσαλονίκη.

Αλαζονεία, πλεόνασμα επικοινωνίας και προπαγάνδας, αντί για συνείδηση συλλογικότητας και αλληλεγγύης, καταλόγισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό, επικρίνοντάς τον για το γεγονός ότι κομβικό σημείο της ομιλίας του ήταν η επιτυχία της διαχείρισης του δεύτερου κύματος, παρά τους 4.500 νεκρούς τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. «Οι ευθύνες είναι ακόμα πιο σοβαρές γιατί δεν εννοείτε να τις καταλάβατε και να απομακρύνετε την αυταρέσκεια και αυτοϊκανοποίηση», τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Είναι στάση ενός υπεύθυνου πρωθυπουργού ή εντελώς ανεύθυνου; Είστε τόσο ανεύθυνος ώστε να συμπεριφερθείτε με τόσο περιφρονητικό τρόπο στους γιατρούς και νοσηλευτές. […] «Φέρεστε όπως φέρεστε στους ανθρώπους του εθνικού συστήματος υγείας γιατί για χρόνια βρισκόσασταν και βρίσκετε απέναντι [...] Έχετε απολύσει, απειλήσει, συκοφαντήσει τους ανθρώπους στο δημόσια υγεία και παιδεία. […] Δεν προκαλεί καμία έκπληξη να μην κάνετε ούτε μόνο μία μόνιμη πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών», είπε και αναφέρθηκε στη μείωση δαπανών για τη δημόσια υγεία στον προϋπολογισμό του 2021, καλώντας την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει έστω και τώρα πόσο κόστισαν οι ιδεοληψίες της σε ανθρώπινες ζωές.

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δρα στα τυφλά, παίρνοντας αποφάσεις χωρίς καμία σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση και επέμεινε στο ζήτημα των μαζικών δωρεάν τεστ, που θα οδηγούσαν στην έγκαιρη χαρτογράφηση του ιού. Αναφέρθηκε επίσης, για μια ακόμη φορά, στην άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει το ΕΣΥ αλλά και τις δημόσιες συγκοινωνίες, στην ανεπάρκεια ελέγχων στους εργασιακούς χώρους και στην έλλειψη προστασίας των ευάλωτων πληθυσμών στις δομές.

«Βασικό σας έργο είναι η επιτήρηση και η επιβολή προστίμων στο πλαίσιο της στοχοποίησης πολιτών. Οι πολίτες δεν πειθαρχούν, εάν ισχύει αυτό, γιατί δεν σας έχουν εμπιστοσύνη. Βλέπουν και καταλαβαίνουν ότι πορεύεστε βλέποντας και κάνοντας. Κάθε μέρα τούς κουράζετε ακόμα περισσότερο. Ο πολίτης θα ήταν πρόθυμος να ακούσει τις δικαιολογίες σας εάν έβλεπε ότι κι εσείς τον ακούτε. Θα ήταν πρόθυμος να υπομείνει εάν δεν έβλεπε νόμους που απειλούν το σπίτι του, τη δουλειά του, τις ελευθερίες του», σημείωσε.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________