ID 3750

Μείωση ενοικίου 80%: Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Μείωση ενοικίου 80%: Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Διευκρινίσεις για τη μείωση του ενοικίου κατά 80% για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν με κρατική εντολή κλειστές τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο δίνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών. Το μέτρο αφορά το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό και τις μεταφορές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε όλες τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή μετά τις 16 Δεκεμβρίου μειώνεται κατά 80% το ενοίκιο για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ανεξαρτήτως των υγειονομικών επιλογών την επόμενη περίοδο. Το 60% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες από αυτές που έχουν σήμερα, ενώ οι επιχειρήσεις θα καταβάλουν μόνο το 20% του ενοικίου. Με αυτό τον τρόπο επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 60% στο κράτος, 20% στον εκμισθωτή και 20% στην επιχείρηση.

Στα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με το σύστημα παράδοσης εκτός καταστήματος ή με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού, αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως τα ξενοδοχεία, τα καταλύματα και τα τουριστικά γραφεία, καθώς και οι υπηρεσίες μεταφορών, οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________