ID 3677

Προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το SpaceX Crew Dragon

Προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το SpaceX Crew Dragon

Προσδέθηκε γύρω στις 6 το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το διαστημικό όχημα Crew Dragon «Resilience» της Space X, έπειτα από ταξίδι 27 ωρών. Το σκάφος εκτοξεύτηκε την Κυριακή από το Kennedy Space Center και μεταφέρει τους αστροναύτες Μάικλ Χόπκινς, Βίκτορ Γκλόβερ και Σάνον Γουόκερ της NASA και τον Σοΐτσι Νογκούτσι της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας (JAXA).

Οι τέσσερις αστροναύτες, που θα παραμείνουν έξι μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, βρήκαν εκεί άλλους τρεις κοσμοναύτες, δύο Ρώσους και μία Αμερικανίδα, οι οποίοι είχαν φτάσει τον Οκτώβριο με «Σογιούζ». Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα πραγματοποιήσουν επιστημονικά πειράματα και εργασίες συντήρησης και θα επιστρέψουν στη Γη την άνοιξη του 2021. Η αποστολή αυτή προορίζεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερης διάρκειας επανδρωμένη διαστημική αποστολή που έχει εκτοξευτεί από τις ΗΠΑ. Το Crew Dragon είναι ικανό να παραμείνει σε τροχιά επί τουλάχιστον 210 ημέρες.

Το SpaceX Crew Dragon είναι το πρώτο όχημα που η NASA πιστοποίησε για να μεταφέρει ανθρώπους μετά το Space Shuttle και το πρώτο ιδιωτικό διαστημικό σκάφος που έλαβε ποτέ αυτήν την έγκριση. Η αποστολή Crew-1 είναι η πρώτη από μια σειρά έξι επανδρωμένων αποστολών που έχουν προγραμματιστεί από τη NASA και τη SpaceX, στο πλαίσιο του Commercial Crew Program που υπέγραψε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία με την εταιρεία του Ίλον Μασκ. Η συμφωνία αφορά τη μεταφορά προμηθειών και αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που θα επιτρέψει στη NASA να περιορίσει την εξάρτησή της από τους ρωσικούς πυραύλους «Σογιούζ» και να επικεντρωθεί στον στόχο της επιστροφής αστροναυτών στη Σελήνη το 2024. Η επόμενη αποστολή της Space X στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα είναι ένα ρομποτικό μεταγωγικό Dragon στις 2 Δεκεμβρίου.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________