ID 3550

Κορονοϊός: Οι ασθενείς παράγουν αντισώματα πέντε έως επτά μήνες μετά τη λοίμωξη

  • Κατηγορία Επιστήμη
Κορονοϊός: Οι ασθενείς παράγουν αντισώματα πέντε έως επτά μήνες μετά τη λοίμωξη

Οι ασθενείς που αρρώστησαν με Covid-19 παράγουν υψηλής ποιότητας αντισώματα κατά του κορονοϊού SARS-CoV-2 ακόμη και πέντε έως επτά μήνες μετά την αρχική λοίμωξη, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ανοσολογίας Immunity. Μολονότι δεν είναι βέβαιο ότι όλοι οι ασθενείς θα αναπτύξουν μακράς διάρκειας ανοσία, τα αποτελέσματα της έρευνας είναι πολύ ενθαρρυντικά και για τα εμβόλια που πρόκειται να αναπτυχθούν για την αντιμετώπιση του ιού.

Την έρευνα διεξήγαγαν ερευνητές του Κολεγίου Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, οι οποίοι πραγματοποίησαν τεστ αντισωμάτων σε 5.882 άτομα και διαπίστωσαν ότι αντισώματα υπήρχαν στο αίμα σε επαρκή επίπεδα επί τουλάχιστον πέντε έως επτά μήνες. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η ανοσία διαρκεί πολύ περισσότερο από επτά μήνες και υπολογίζουν το διάστημα αυτό σε τουλάχιστον δύο χρόνια, προσθέτουν δε  ότι είναι εσφαλμένες οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις ότι τα επίπεδα αντισωμάτων μειώνονται γρήγορα και η ανοσία έναντι του κορονοϊού δεν διαρκεί πολύ.

Σύμφωνα με δύο παρόμοιες έρευνες –μία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και μία άλλη από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο–, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Ανοσολογίας Science Immunology, οι ασθενείς συνεχίζουν έπειτα από τρεις μήνες να έχουν αντισώματα επαρκή για να τους παρέχουν ανοσία. Ειδικότερα, αντισώματα IgC κατά της πρωτεΐνης-ακίδας του κορονοϊού βρέθηκαν να διαρκούν περισσότερες από 100 ημέρες.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________