ID 3602

Εμβόλιο Οξφόρδης: Ισχυρή ανοσοαπόκριση σε ηλικιωμένους

  • Κατηγορία Επιστήμη
Εμβόλιο Οξφόρδης: Ισχυρή ανοσοαπόκριση σε ηλικιωμένους

Θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου που αναπτύσσει η AstraZeneca σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, καθώς δείχνουν ότι το πειραματικό εμβόλιο κατά της Covid-19 προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους, οι οποίοι αποτελούν την ομάδα του πληθυσμού που διατρέχει τον υψηλότερο κίνδυνο από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το εμβόλιο ενεργοποιεί προστατευτικά αντισώματα και λεμφοκύτταρα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να συμπληρώσουν στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιούλιο, τα οποία δείχνουν ότι το εμβόλιο προκάλεσε ισχυρές ανοσοαποκρίσεις σε ομάδα υγειών ενηλίκων 18 έως 55 ετών. Ωστόσο, η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα θετικά τεστ ανοσογονικότητας δεν παρέχουν εγγυήσεις ότι το εμβόλιο θα αποδειχτεί τελικά αποτελεσματικό για τους ηλικιωμένους, ούτε φυσικά ότι θα είναι ασφαλές.

Σύμφωνα πάντοτε με την εφημερίδα, λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα αυτό αναμένεται να δημοσιευτούν προσεχώς σε κλινική επιθεώρηση. Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca δεν έχουν μέχρι στιγμής απαντήσει σε αίτημα του Reuters να σχολιάσουν την είδηση των Financial Times.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________