ID 3896

Lockdown τύπου Μαρτίου εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την Αττική

Lockdown τύπου Μαρτίου εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την Αττική

Την επιβολή αυστηρού lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Το lockdown, το οποίο προανήγγειλε ουσιαστικά το πρωί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα διαρκέσει έως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και πιθανότατα θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Πέμπτη.

Η απόφαση ελήφθη με 16 ψήφους υπέρ και 8 λευκά και σε αυτήν οδήγησαν η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, η αύξηση των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς και η συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.

Η εισήγηση έγινε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτήν συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Εντός της ημέρας θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις που θα εξειδικεύουν τα μέτρα, μεταξύ των οποίων αναμένεται να είναι το κλείσιμο των σχολείων και του λιανεμπορίου.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________