ID 3810

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο επικύρωσε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο επικύρωσε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν

Επικυρώθηκε και τυπικά από το αμερικανικό Κογκρέσο η νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, λίγες ώρες μετά τα αιματηρά γεγονότα και την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς επικύρωσε την ψήφο των 306 μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν, έναντι 232 για τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία διακόπηκε από την εισβολή υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου.

Το σώμα αρχικά απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία την προσπάθεια συμμάχων του Τραμπ να εμποδίσουν την κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στην Αριζόνα, απορρίπτοντας την ένσταση με 93 ψήφους έναντι 6. Ακολούθησε η απόρριψη των ενστάσεων και η επικύρωση της εκλογής τού Μπάιντεν στην Πενσιλβάνια, με 92 ψήφους υπέρ και 7 κατά.

Μετά τη διεθνή καταδίκη και τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ο Τραμπ παραδέχτηκε ότι η προεδρική θητεία του έχει τελειώσει και υποσχέθηκε «συντεταγμένη μετάβαση».

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________