ID 3885

ΗΠΑ: Την επείγουσα αδειοδότηση του εμβολίου της ζήτησε η Johnson & Johnson

ΗΠΑ: Την επείγουσα αδειοδότηση του εμβολίου της ζήτησε η Johnson & Johnson

Αίτημα για επείγουσα αδειοδότηση του εμβολίου της για τον κορονοϊό κατέθεσε η Johnson & Johnson στην αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Το αίτημα της εταιρείας θα εξεταστεί από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολίων και Συναφών Βιολογικών Προϊόντων στις 26 Φεβρουαρίου. Ακολούθως, το εμβόλιο θα υποβληθεί για έγκριση σε διάφορες ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο, ενώ τις ερχόμενες εβδομάδες αναμένεται να υποβληθεί σχετική αίτηση και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Το εμβόλιο της εταιρείας δίνεται σε μία δόση και η αποτελεσματικότητά του φτάνει το 66%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών επί 44.000 εθελοντών. Σε αντίθεση με τα δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ, αυτό των Pfizer/BioNTech και αυτό της Moderna, το εμβόλιο της J&J χορηγείται σε μία μόνο δόση ή δεν χρειάζεται να αποσταλεί σε συνθήκες βαθείας κατάψυξης.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει τη δυνατότητα να παραδώσει δόσεις αμέσως μόλις δοθεί η έγκριση, ενώ ο στόχος της είναι να παραδώσει 1 δισεκατομμύριο δόσεις το 2021 στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Νότια Αφρική και την Ινδία.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________