ID 3977

Βία, χημικά και αύρες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

Βία, χημικά και αύρες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

Η ακραία καταστολή κυριάρχησε και σήμερα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Με χημικά, αύρες νερού, προπηλακισμούς και βίαιες προσαγωγές πολιτών –μεταξύ των οποίων και ο Έκτορας Κουφοντίνας– αστυνομικοί των ΜΑΤ και της ΔΡΑΣΗΣ διέλυσαν τη συγκέντρωση πριν καλά καλά ξεκινήσει.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ασφυκτική από νωρίς στο κέντρο της Αθήνας, κάνοντας αδύνατη τη διέλευση από την Πανεπιστημίου και τη Βουκουρεστίου όσων ήθελαν να πλησιάσουν στο Σύνταγμα. Όταν συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος λίγα άτομα που κατόρθωσαν να περάσουν από τον κλοιό, η αστυνομία άρχισε να ρίχνει χημικά και να ωθεί τους συγκεντρωμένους στους δρόμους κάτω από την πλατεία, κι ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων συνεχιζόταν κανονικά. Άνδρες των ΜΑΤ και της ΔΡΑΣΗΣ καταδίωξαν τον κόσμο στην Ερμού και τα στενά του ιστορικού κέντρου μέχρι και την οδό Κολοκοτρώνη, οδηγώντας τους συγκεντρωμένους στην παλιά Βουλή, όπου τους περίμενε νέα επίθεση, με χημικά και αύρες νερού.

«Την ώρα που ένας άνθρωπος είναι στην 58η ημέρα απεργία πείνας και οι ώρες είναι κρίσιμες, η κυβέρνηση του κ. Χρυσοχοΐδη παραβιάζοντας ακόμα και το δικαίωμα στις διαδηλώσεις, μας απαγορεύει τη συνάθροιση και τώρα απειλεί ότι θα προσαγάγει και εμάς. Δεν τους φοβόμαστε. Η αυθαιρεσία της κυβέρνησης θα αναδειχθεί και με αυτό το σχέδιο των προσαγωγών, που μας απειλούν», δήλωσε ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης που συμμετείχε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Επίθεση εξαπέλυσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ και στη λαϊκή του Κάτω Χαλανδρίου, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν ακόμα και με μηχανές στον χώρο της λαϊκής, τρομοκρατώντας τον κόσμο που βρισκόταν εκεί και διαλύοντας την παρέμβαση.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________