ID 1471

Στις 17.30 η πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Στις 17.30 η πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Με κεντρικό σύνθημα «Όλοι μαζί, να σβήσουν οι ναζί» ξεκινά σήμερα στις 17.30 αντιρατσιστική πορεία αφιερωμένη στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στο μνημείο του Παύλου, στο Κερατσίνι, και η πορεία θα καταλήξει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο κέντρο του Πειραιά. 

Παράλληλα, αντιφασιστικά συλλαλητήρια διοργανώνονται απόψε στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Ξάνθη, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και τον Βόλο.

Οι πορείες αποτελούν την κορύφωση των εξαήμερων εκδηλώσεων που οργανώνονται με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου του Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Χθες το βράδυ, 17 Σεπτεμβρίου, χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τη συναυλία που έγινε στον χώρο των Λιπασμάτων, στη Δραπετσώνα, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών (Άλλος κόσμος, Ματούλα Ζαμάνη, Nightstalker, No Hard Feelings, Social Waste, The Titz, Dj Moya).

Φέτος η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς η δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες, ενώ παράλληλα πριν από λίγες ημέρες ο Γ. Λαγός και ο Ν. Μίχος καταδικάστηκαν ως ηθικοί αυτουργοί για την επίθεση στο «Συνεργείο». Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε η Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, η οποία επισήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Φέτος βρισκόμαστε λίγο πριν από το τέλος της δίκης, οπότε η σημειολογία είναι πολλαπλή, και γιατί έμεινε η Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής αλλά και γιατί θα βγει η απόφαση εντός των επόμενων μηνών όπου περιμένουμε ότι θα είναι θετική προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε, δηλαδή στη συνολική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Σε συνδυασμό με τις πρόσφατες αποφάσεις, που ήταν οι πρώτες που καταδίκασαν υψηλόβαθμα στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής για αδικήματα που είχαν διαπράξει κατά τον χρόνο που ήταν βουλευτές, θεωρούμε ότι και στη δίκη του Εφετείου θα έχουμε ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα».

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________