ID 3942

Σπ. Μπιμπίλας: «Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη»

Σπ. Μπιμπίλας: «Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη»

Στον εισαγγελέα κατέθεσε το πρωί ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας για τις υποθέσεις κακοποίησης που έχουν καταγγελθεί στο ΣΕΗ. Ο Σπύρος Μπιμπίλας κατέθεσε τις καταγγελίες που έχει στα χέρια του το πειθαρχικό του σωματείου σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και άλλων ηθοποιών και τα στοιχεία που έχουν προκύψει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ. Εφόσον τα αδικήματα που αφορούν τις καταγγελίες αυτές δεν έχουν παραγραφεί και διαπιστωθεί ότι έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, ο εισαγγελέας θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του καταγγελλόμενου προσώπου.

Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, ο πρόεδρος του ΣΕΗ αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις σχετικά με το περιεχόμενο της κατάθεσής του, αρκούμενος να αναφέρει μόνο ότι η διαδικασία άρχισε και επομένως πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη. «Μην περιμένετε να σας πούμε λεπτομέρειες. Ο δρόμος είναι στη Δικαιοσύνη», επανέλαβε, σχολιάζοντας ότι οι δημοσιογράφοι γνώριζαν τι θα προσκομίσει πριν ακόμη μιλήσει ο ίδιος.

Την Τετάρτη θα καταθέσει στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του πειθαρχικού του ΣΕΗ, Πασχάλης Τσαρούχας.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησαν ηθοποιοί του ΣΕΗ, εργαζόμενοι στον χώρο της τέχνης και σπουδαστές της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ζητώντας την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού και διαμαρτυρόμενοι για τη διαχείριση και στάση του ΥΠΠΟΑ απέναντι στις καταγγελίες για λεκτική, σωματική και σεξουαλική βία στον χώρο του θεάτρου. Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του, το ΣΕΗ κατηγόρησε ευθέως την υπουργό αλλά και τον πρωθυπουργό για συγκάλυψη και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________