ID 3950

Παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Δ. Κουφοντίνα

Παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Δ. Κουφοντίνα

Έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του Δημήτρη Κουφοντίνα απευθύνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του, καθώς διανύει την 48η ημέρα της απεργίας πείνας.

«Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση, ενώ επισημαίνει ότι τα εγκλήματα που διέπραξε ο κρατούμενος «καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από τη συλλογική συνείδηση». «Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η παρέμβαση των δικαστών και των εισαγγελέων έρχεται να προστεθεί στην έκκληση δικηγόρων και νομικών που συνοδεύεται από χίλιες υπογραφές, αλλά και ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων, που τονίζουν ότι το κράτος δικαίου πρέπει να ισχύει για όλους και όχι να εφαρμόζεται κατά περίπτωση.

Στο μεταξύ, χθες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας εξέδωσε διαταγή με την οποία ζητά τη χορήγηση όλων των αναγκαίων ιατρικών μέτρων για να σωθεί η ζωή του απεργού πείνας, να ληφθούν, δηλαδή, όλα τα μέτρα ενδεδειγμένης φαρμακευτικής αγωγής προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή και να του παρασχεθούν οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίας όταν και εφόσον χρειαστεί.

Σύμφωνα με τους γιατρούς της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, προς το παρόν ο κρατούμενος έχει τις αισθήσεις του, αλλά ακόμη και εάν διακόψει τώρα την απεργία πείνας, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση της υγείας του και θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για την αποκατάστασή του.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________