ID 3954

Παράταση του lockdown για μία εβδομάδα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Παράταση του lockdown για μία εβδομάδα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Την παράταση του lockdown για μία τουλάχιστον εβδομάδα εισηγήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται, ωστόσο, να γίνουν στην απογευματινή ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Στην εισήγηση της επιτροπής οδήγησε η αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία εικοσιτετράωρα –κυρίως στην Αττική– και η ισχυρή πίεση που δέχονται πλέον τα νοσοκομεία της Αθήνας, όπου η πληρότητα φτάνει το 90%. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν και οι μεταλλάξεις του στελέχους του ιού.

Η παράταση αφορά τις «βαθιά κόκκινες» περιοχές. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρού lockdown και σε άλλες επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Χθες, για τρίτη μέρα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων άγγιξε τις 2.000 και καταγράφηκαν 39 θάνατοι. Το κέντρο της Αθήνας είναι η περιοχή όπου εντοπίζεται ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων (241), ενώ ακολουθούν η Δυτική Αττική (156), ο Πειραιάς (152) και τα βόρεια προάστια (94).

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________