ID 1492

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τη σωτηρία του πλανήτη: Δυναμική πορεία στο Σύνταγμα

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τη σωτηρία του πλανήτη: Δυναμική πορεία στο Σύνταγμα

Κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές από σχολεία της πρωτεύουσας, ενώνοντας τις φωνές τους με τις φωνές των μαθητών όλου του κόσμου. Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο του παγκόσμιου μαθητικού κινήματος «Fridays for Future», που διαμαρτύρεται για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Η πορεία ξεκίνησε από το Σύνταγμα, κατευθύνθηκε στο Μοναστηράκι και στη συνέχεια επέστρεψε στην πλατεία Συντάγματος, όπου πραγματοποιήθηκε καθιστική διαμαρτυρία. Πρωταγωνίστησαν συνθήματα όπως: «Θέλουμε αλλαγή», «Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε εμείς;», «Ας δράσουμε τώρα», «Για να σας δώσουμε ένα μάθημα, χάνουμε τα δικά μας» και «Παιδιά της Γης, παιδιά της αλλαγής».

Στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί, επίσης στο Σύνταγμα, διαδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης κατά της Κλιματικής Κρίσης, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα διαδηλώσουν σήμερα για τη σωτηρία του πλανήτη με αφορμή τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, που θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. 

Διόλου τυχαία, στην πόλη αυτή έφτασε πριν από λίγες μέρες η Γκρέτα Τούνμπεργκ, επικεφαλής του κινήματος «Fridays for Future», έπειτα από ένα ταξίδι δεκαπέντε ημερών στον Ατλαντικό με ένα ιστιοφόρο που δεν εκπέμπει ρύπους. Η δεκαεξάχρονη ακτιβίστρια έχει καταφέρει να συσπειρώσει τους νέους όλου του κόσμου και να γίνει το σύμβολο ενός κινήματος που βροντοφωνάζει αυτό που αρνούνται να δουν οι ισχυροί της γης: Ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής δεν είναι πλέον υποθέσεις –έστω και βάσιμες– που ανάγονται σ’ ένα μακρινό μέλλον αλλά πραγματικότητα που έχει αρχίσει ήδη να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________