ID 3934

Οι Δήμοι Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής κινούνται νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος

Οι Δήμοι Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής κινούνται νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος

Οι Δήμοι Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής θα κινηθούν νομικά εναντίον του ΔΕΔΔΗΕ για την παρατεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που ακολούθησε την κακοκαιρία «Μήδεια» και είχε αποτέλεσμα να μείνουν εκατοντάδες σπίτια χωρίς ρεύμα.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος έκανε λόγο για πρωτοφανή αναλγησία των υπευθύνων του ΔΕΔΔΗΕ και χαρακτήρισε αποκαρδιωτική την κατάσταση με τις διακοπές ρεύματος στις γειτονιές της πόλης. «Η πρωτοφανής αναλγησία των υπευθύνων του ΔΕΔΔΗΕ δοκιμάζει την υπομονή όλων μας και θέτει σε κίνδυνο περιουσίες, ελπίζουμε όχι και ανθρώπινες ζωές. Έχω δώσει εντολή στη Νομική Υπηρεσία για τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε ο Δήμος Χαλανδρίου, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δοκιμαζόμενους δημότες του, να κινηθεί νομικά εναντίον του ΔΕΔΔΗΕ», σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο Δήμος Χαλανδρίου υπενθυμίζει, επίσης, πως στην ανακοίνωση που εξέδωσε στις 17 Φεβρουαρίου η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αποσαφηνίζεται ότι «οι δήμοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για το κλάδεμα ή κόψιμο των δέντρων κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς ενέργειας, όπως προκύπτει και από τον Κανονισμό Εγκαταστάσεων και Συντήρησης Υπαίθριων Γραμμών Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΦΕΚ 608/Β/6.10.67 Αρ. 281».

Όμως εξώδικο στον ΔΕΔΔΗΕ στέλνει και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σημειώνοντας ότι επιφυλάσσεται να αξιώσει και να ζητήσει από την εταιρεία την πλήρη αποκατάσταση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημίας που υπέστη ή θα υποστεί ο δήμος από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν προέλθει από υπαιτιότητα του ΔΕΔΔΗΕ, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου, όπως επίσης και την αποκατάσταση κάθε ζημίας που υπέστησαν οι δημότες και οι κάτοικοι της πόλης της Αγίας Παρασκευής από τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________