ID 3935

#Metoo: Νέα μήνυση για βιασμό ανηλίκου

#Metoo: Νέα μήνυση για βιασμό ανηλίκου

Νέα μήνυση κατατέθηκε σήμερα εναντίον του «γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη» που κατηγορείται για κακοποίηση ανηλίκων. Η μήνυση αφορά υπόθεση του 2010, η οποία δεν έχει παραγραφεί, και προκάλεσε ραγδαίες εξελίξεις, τραβώντας την κουρτίνα της συγκάλυψης και αναγκάζοντας την υπουργό Πολιτισμού να πάρει για πρώτη φορά θέση, αποποιούμενη παρ’ όλα αυτά κάθε ευθύνη.

Όταν έλαβε χώρα η κακοποίηση, το θύμα ήταν 14 ετών, μαθητής της Β΄ Γυμνασίου, και σύμφωνα με πληροφορίες δεν σχετίζεται με τον χώρο του θεάτρου. Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του Γιάννης Βλάχος ανέφερε: «Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης πασίγνωστος-ηθοποιός το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίος εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει άμεσα και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο».

Σήμερα, έπειτα από πολλές ημέρες και υπό το βάρος σφοδρών αντιδράσεων και νέων καταγγελιών, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά - υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος από τη Δικαιοσύνη. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με τη δικογραφία που έχει ήδη ξεκινήσει να ερευνάται.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________