ID 3986

Ημέρα δράσης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό

Ημέρα δράσης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό

Κινητοποίηση ενάντια στην αστυνομική βία οργανώνουν στις 6.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα η Πρωτοβουλία Νομικών και Δικηγόρων, η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών, αλλά και κόμματα, οργανώσεις και συλλογικοί φορείς, καλώντας σε συμμετοχή στην ημέρα δράσης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό.

«Απευθυνόμαστε στον νομικό κόσμο, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους πανεπιστημιακούς που κινητοποιήθηκαν ενάντια στην αστυνομία στα πανεπιστήμια, τις επιτροπές δημοκρατικών δικαιωμάτων, τις πρωτοβουλίες καλλιτεχνών, τα εργατικά σωματεία, όλες τις οργανώσεις, τους φορείς και τις συλλογικότητες που αγωνιούν για τη διαφαινόμενη απειλή κατά της δημοκρατίας», τονίζει η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών. «Μετά και τα γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι υπάρχει δομικό και θεσμικό πρόβλημα αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας. Η δημοσιοποίηση στοιχείων συλληφθέντος πολίτη, με πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος και με ταυτόχρονη παράθεση των πολιτικών του φρονημάτων και της οργανωτικής του ένταξης, ξυπνάνε μαύρες μνήμες φακελώματος των πολιτών και πρέπει να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη και να διερευνηθούν δικαστικά», αναφέρει επίσης η Πρωτοβουλία.

Κάλεσμα απευθύνει, επίσης, η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών, τονίζοντας ότι «όποιος στη “Δημοκρατία” κοιμάται, ξυπνά στη Δικτατορία». «Καλούμε όλους τους ανθρώπους των τεχνών, κάθε δημοκρατικό πολίτη και κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 11 Μαρτίου, ώστε να μετατρέψουμε τη μέρα αυτή σε μέρα μαζικής υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών», καταλήγει το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________