ID 3929

Η Εισαγγελία ανοίγει τον φάκελο της σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου

Η Εισαγγελία ανοίγει τον φάκελο της σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου

Ανοίγει η αυλαία των καταθέσεων για τις καταγγελίες που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου. Ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας την προσεχή Δευτέρα σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει στο ΣΕΗ εις βάρος γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη. Θα κληθεί, επίσης, να δώσει στοιχεία για καταγγελίες που έχουν γίνει στο σωματείο και αφορούν άλλα πρόσωπα.

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο σκηνοθέτη-ηθοποιό, η πρώτη μήνυση κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από τον 40χρονο σήμερα Βασίλη, που τον κατηγορεί για αποπλάνηση και σεξουαλική κακοποίηση επί τέσσερα χρόνια, από την ηλικία των 15 ετών. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του θύματος, στο δικόγραφο υπάρχουν συγκεκριμένα ονόματα και περιστατικά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην εισαγγελική έρευνα. Μάλιστα, μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς επικοινώνησαν με τη δικηγόρο δύο άτομα, ηλικίας 23 και 24 ετών σήμερα, που φέρονται να έχουν υπάρξει θύματα του ίδιου ανθρώπου τα τελευταία χρόνια. Στις περιπτώσεις αυτές τα ενδεχόμενα αδικήματα σε βάρος τους δεν έχουν παραγραφεί.

Τον χορό των αποκαλύψεων άνοιξε στις 6 Ιανουαρίου ο Ν.Σ., ο οποίος σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στην κακοποίησή του από το ίδιο πρόσωπο, ζητώντας αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________