ID 3958

Αττικόν: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Αττικόν: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Ασφυξία έχει δημιουργήσει στα νοσοκομεία της Αθήνας η μεγάλη αύξηση εισαγωγών και διασωληνώσεων ασθενών με κορονοϊό. Το νοσηλευτικό προσωπικό καταγγέλλει ότι η τακτική της μεταφοράς ασθενών και γιατρών από άλλες κλινικές για να απελευθερωθούν κλίνες, με την οποία το υπουργείο προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση αντί της ουσιαστικής στήριξης του συστήματος Υγείας, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τόσο τους ασθενείς με κορονοϊό όσο και όσους πάσχουν από άλλα νοσήματα και χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για τον λόγο αυτό και καταγγέλλουν τον τρόπο με τον οποίο η Πολιτεία διαχειρίζεται την κατάσταση, χαρακτηρίζοντάς τον καταστροφικό για το νοσοκομείο, επικίνδυνο για τους ασθενείς, απάνθρωπο για το προσωπικό και τελικά αναποτελεσματικό. Οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίταξη κλινικών του ιδιωτικού τομέα και κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό με άμεσες προσλήψεις.

Στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου επισημαίνουν ότι πάνω από το 1/3 των κλινών του έχει διατεθεί για νοσηλεία ασθενών Covid. Την ίδια ώρα υπάρχουν 67 ασθενείς σε ράντζα και φορεία, ενώ μία ολόκληρη πτέρυγα νοσηλείας είναι σε απομόνωση λόγω εκτεταμένης μόλυνσης των ασθενών και του προσωπικού της. Νοσηλεύονται 33 ασθενείς στις 33 κλίνες της ΜΕΘ Covid, ενώ στη γενική ΜΕΘ non Covid δέκα ασθενείς στις δέκα κλίνες. Τονίζουν, μάλιστα, ότι έχει ήδη ξεκινήσει η εκκένωση και των δέκα κλινών της εναπομείνασας γενικής ΜΕΘ για τη μετατροπή της σε Covid και τη διάθεση μόνο τριών κλινών Γενικής ΜΕΘ στη Μονάδα Εμφραγμάτων (μαζί με τους στεφανιαίους ασθενείς).

«Την ίδια ώρα συνεχίζεται η γενική εφημερία του νοσοκομείου ανά 4ήμερο! Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν αντιμετωπίζεται έτσι η πανδημία. Το νοσοκομείο δεν είναι αποθήκη, οι ασθενείς δεν είναι χαρτόκουτα για να μεταφέρονται από εδώ κι από κει, από πτέρυγα σε πτέρυγα, από ΜΕΘ σε ΜΕΘ και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. […] Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε αυτό το επικίνδυνο σχέδιο. Καταγγέλλουμε στους πολίτες, τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, αυτές τις επικίνδυνες και παρανοϊκές επιλογές», σημειώνουν οι εργαζόμενοι. Τονίζουν επίσης ότι η σημερινή εφημερία του νοσοκομείου είναι «άκρως επικίνδυνη», καθώς ασθενείς βαριά πάσχοντες και χρήζοντες άμεσης βοήθειας και νοσηλείας που θα προσέρχονται στο νοσοκομείο δεν θα έχουν πού να νοσηλευτούν.

«Καλούμε τον εισαγγελέα να επέμβει!», καταλήγουν οι εργαζόμενοι. «Το νοσοκομείο να μη διακόψει τη λειτουργία της Γενικής του ΜΕΘ στο χώρο που είναι, με επάρκεια κλινών, γιατρών και νοσηλευτών. Τα σοβαρά χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων (ΚΡΧ, ΘΚΧ, ΝΧ, ΩΡΛ, Γενικής χειρουργικής, ΑΓΓΧ, ΟΥΡΟΛ., ΟΡΘΟΠ, ΟΦΘΑΛΜ) να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται. Το ίδιο και η γενική νοσηλεία στις παθολογικές πτέρυγες. Το νοσοκομείο μας, όπως και κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα έχει συγκεκριμένα όρια και δυνατότητες νοσηλείας ασθενών Covid, τα οποία έχουν εξαντληθεί, από τη στιγμή που παραμένει γενικό και όχι μονοθεματικό νοσοκομείο. Ας αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές και εφεδρείες του συστήματος υγείας στην Αττική (ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδρύματα, στρατιωτικά νοσοκομεία κλπ) και μετά ας εφαρμοστούν –αν χρειάζεται– σχέδια “πολεμικών”» συνθηκών».

Όμως, άμεσες προσλήψεις ζητά από το Υπουργείο Υγείας και το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο, που σε επιστολή του προς τον Βασίλη Κικίλια αναφέρει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να ενισχυθεί ουσιαστικά το νοσοκομείο με ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό υγειονομικό και παραϊατρικό προσωπικό, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των επιβεβαιωμένων ασθενών με Covid-19, οι οποίοι ήδη ξεπερνούν τους 75.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________