ID 2592

Από τα δακτυλικά αποτυπώματα ταυτοποιήθηκε η σορός του Κόμπι Μπράιαντ

Από τα δακτυλικά αποτυπώματα ταυτοποιήθηκε η σορός του Κόμπι Μπράιαντ

Περίπου 48 ώρες μετά το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του Κόμπι Μπράιαντ και οκτώ ακόμη ανθρώπων, ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου όλες οι σοροί των επιβαινόντων. Η σορός του Κόμπι Μπράιαντ ταυτοποιήθηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα, ενώ το ίδιο συνέβη για τον πιλότο Αρά Ζομπαγιάν και τον Τζον Αλτομπέλι. Ταυτοποιήθηκε, επίσης, η σορός της 45χρονης Σάρα Τσέστερ. Στο δυστύχημα έχασαν επίσης τη ζωή τους η κόρη του Κόμπι Μπράιαντ, Τζιάνα, η σύζυγος (Κέρι) και η κόρη (Αλίσα) του Τζον Αλτομπέλι, η Πέιτον Τσέστερ και η προπονήτρια Κρίστεν Μάουζερ.

Σύμφωνα με τις αρχές, η επιχείρηση της ανάσυρσης των σορών είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εκτοξεύτηκαν σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων. Επιπλέον, μετά τη συντριβή, ακολούθησε έκρηξη, η οποία καθιστά δύσκολη την αναγνώριση των σορών. Παρ’ όλα αυτά, όπως ανακοινώθηκε, σε απόσταση σχεδόν 400 μέτρων από το σημείο της συντριβής βρέθηκαν ένα iPad και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η εξέλιξη των ερευνών για τα αίτια του δυστυχήματος φέρνει συνεχώς στην επιφάνεια νέα στοιχεία. Το ελικόπτερο δεν διέθετε σύστημα εντοπισμού και προειδοποίησης εδάφους, με αποτέλεσμα ο πιλότος να μην μπορεί να καταλάβει πόσο κοντά στο έδαφος βρισκόταν όταν έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου και άρχισε να χάνει ύψος. Οι υπεύθυνοι της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αερομεταφορών δήλωσαν ότι το ελικόπτερο πετούσε στα 2.300 πόδια όταν ο πιλότος έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Η ταχύτητα της πτώσης ήταν μεγαλύτερη από 33 πόδια το δευτερόλεπτο. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη, με το ελικόπτερο να γέρνει αριστερά λίγο πριν από τη συντριβή και ύστερα από έναν επικίνδυνο και απότομο ελιγμό. Πετούσε, δε, με ταχύτητα 152 μιλίων την ώρα πριν συντριβεί. Επίσης, το ελικόπτερο δεν διέθετε σύστημα καταγραφής των συνομιλιών στο κόκπιτ, αλλά ούτε και «μαύρο κουτί», κάτι που πάντως δεν απαιτείται.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________