ID 3994

Βραβείο για τον ΕΟΤ στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ της Ρωσίας

Βραβείο για τον ΕΟΤ στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ της Ρωσίας

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται για μία ακόμη χρονιά ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Ρώσους τουρίστες, καθώς εκτιμάται πως φέτος, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, θα ταξιδέψουν στη χώρα μας τουλάχιστον 400.000 έως 500.000 Ρώσοι.

Το αισιόδοξο αυτό μήνυμα προέκυψε στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ΜΙΤΤ 2021, που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου στο Crocus Expo City της Μόσχας και στην οποία λαμβάνει μέρος ο ΕΟΤ έπειτα από έναν χρόνο απουσίας εξαιτίας της πανδημίας. Η ελληνική συμμετοχή, μάλιστα, απέσπασε το βραβείο «Bright Exhibiting», που παρέλαβε από τον διευθυντή της ΜΙΤΤ, Artem Chernyshev, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ, Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Η Ελλάδα συμμετείχε φέτος ως partner country με περίπτερο 153 τ.μ., όπου κυριαρχούσε το σύνθημα της νέας διαφημιστικής εκστρατείας για τον ελληνικό τουρισμό «All you want is Greece», καθώς και πέντε συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων τους μεγαλύτερους Τ.Οs της Ρωσίας για ελληνικούς προορισμούς, Mouzenidis Travel και ΤΕΖ Τοur.

Την πρώτη μέρα της έκθεσης στο ελληνικό περίπτερο προβλήθηκε μήνυμα-κάλεσμα του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, προς τους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, στο οποίο επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Παραδοσιακά, τόσο ο luxury τουρισμός και o τουρισμός ευεξίας, o προσκυνηματικός τουρισμός, όσο και το δίπτυχο “ήλιος και θάλασσα”, κερδίζουν τις καρδιές των φίλων επισκεπτών από τη Ρωσία. Αυτό πιστεύουμε ότι ειδικά φέτος μπορεί να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο και να πετύχουμε ακόμη πιο πολλούς ευχαριστημένους τουρίστες».

Στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου παραβρέθηκαν η πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα Αικατερίνη Νασίκα και ο γενικός πρόξενος Νικόλαος Κρίκος, ενώ σήμερα ο ΕΟΤ θα συμμετάσχει ως partner σε μεγάλη εκδήλωση του ΤΕΖ Tour για στελέχη τουριστικών γραφείων, δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του τουριστικού κλάδου.

Συνολικά στην έκθεση έλαβαν μέρος 50 περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και 15 εθνικές αποστολές, ενώ την επισκέφτηκαν περισσότεροι από 20.000 εκπρόσωποι της ρωσικής και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________