ID 4657

«O ραφτάκος των λέξεων» από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

«O ραφτάκος των λέξεων» από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

«O ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, η επιτυχημένη παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, μετά την παρουσίασή της στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ζωντανεύει ξανά σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους, με μικρές ομάδες θεατών.

Το έργο είναι ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, καθώς μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο μικρών των παιδιών – και όχι μόνο. Με αγνά υλικά –ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα– η θεατρική ομάδα δημιουργεί μια χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του.

Σύμφωνα με την ιστορία που πλέκει ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις. Διάλεγε προσεκτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς, που κανένα από τα καινούργια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.

Η θεατρική διασκευή του παραμυθιού είναι της Τίνας Γιωτοπούλου, η σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, η πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου και η καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά. Τη μουσική ερμηνεύει ζωντανά η ομάδα Μικρός Νότος.

Οι καλοκαιρινές παραστάσεις ξεκίνησαν στις 10 Ιουνίου στο Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής και θα συνεχιστούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ιούνιος 2023

  • Χαλάνδρι: Κινηματογράφος Αλεξάνδρα, 20 Ιουνίου
  • Καλλιθέα: Κινηματογράφος Φλερύ, 18 Ιουνίου
  • Καισαριανή: Αισθητικό Δάσος Υμηττού, 24 Ιουνίου
  • Βριλήσσια: Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, 25 Ιουνίου

Ιούλιος 2023

  • Καισαριανή: Αισθητικό Δάσος Υμηττού, 1η Ιουλίου
  • Βριλήσσια: Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, 2 Ιουλίου και 16 Ιουλίου
  • Καισαριανή: Αισθητικό Δάσος Υμηττού, 22 Ιουλίου
  • Καισαριανή: Αισθητικό Δάσος Υμηττού, 23 Ιουλίου
επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________