ID 3862

Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων στα Διαπόντια νησιά

Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων στα Διαπόντια νησιά

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία αδειοδότησης των υδατοδρομίων των Διαποντίων νήσων (Ερείκουσας, Οθωνών, Μαθρακίου) με την κατάθεση των τεχνικών φακέλων για τις άδειες ίδρυσης στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ανάδοχος εταιρεία είναι η «Ελληνικά Υδατοδρόμια», η οποία έχει ολοκληρώσει επίσης τις αδειοδοτήσεις των τριών πρώτων υδατοδρομίων στην Ελλάδα, της Κέρκυρας, των Παξών και της Πάτρας. Ιδιοκτήτης των αδειών ίδρυσης θα είναι ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε., στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκουν τα λιμάνια της Ερείκουσας, των Οθωνών και του Μαθρακίου.

Οι τεχνικοί φάκελοι περιλαμβάνουν τα εγχειρίδια των υδατοδρομίων, τους χάρτες Γ.Υ.Σ. και Υ.Υ. με τις χωροθετήσεις των θαλασσοδιαδρόμων, τα τοπογραφικά διαγράμματα, τους αριθμούς πρωτοκόλλων κατάθεσης των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς και μια σειρά από δικαιολογητικά και νομιμοποιητικά έγγραφα.

Παράλληλα με τους τεχνικούς φακέλους, προχωρούν από τον ΟΛΚΕ Α.Ε. οι διαδικασίες κατασκευής και εξοπλισμού (πλωτές προβλήτες πρόσδεσης υδροπλάνων, οικίσκοι για το check-in των επιβατών, κ.λπ.). Θα ακολουθήσουν η εκπαίδευση του προσωπικού και οι υπόλοιπες διαδικασίες που προβλέπονται πριν από την έκδοση των αδειών λειτουργίας των υδατοδρομίων.

Η δημιουργία των υδατοδρομίων αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού στα τρία παραμεθόρια νησιά, ενώ συγχρόνως θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των μόνιμων κατοίκων. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται η αδειοδότηση άλλων πέντε υδατοδρομίων (Κεφαλονιάς, Λευκάδας, Ιθάκης, Ζακύνθου, Μεγανησίου), που σε συνδυασμό με τα παραπάνω και τα τρία υδατοδρόμια που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί (Κέρκυρας, Παξών, Πάτρας) θα δημιουργήσουν στο Ιόνιο ένα δίκτυο υδατοδρομίων που θα καθιστά βιώσιμη τη λειτουργία των υδροπλάνων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________