ID 3410

Πέθανε η Τουρκάλα απεργός πείνας Εμπρού Τιμτίκ

Πέθανε η Τουρκάλα απεργός πείνας Εμπρού Τιμτίκ

Πέθανε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης η δικηγόρος Εμπρού Τιμτίκ, έπειτα από 238 ημέρες απεργίας πείνας. Η Τιμτίκ, η οποία είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ξεκίνησε την απεργία πείνας διεκδικώντας τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης. Ο θάνατός της είναι ο τέταρτος απεργού πείνας τους τελευταίους μήνες στην Τουρκία, μετά τον θάνατο μελών του συγκροτήματος Grup Yorum.

Μαζί με την Τιμτίκ, καταδικάστηκαν με την κατηγορία της τρομοκρατίας και οι υπόλοιποι συνάδελφοί της, δικηγόροι του Νομικού Γραφείου του Λαού. Ανάμεσά τους, ο Αϊτάτζ Ουνσάλ, ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας τον Απρίλιο για να ενισχύσει το αίτημά τους για δίκαιες δίκες και για απονομή δικαιοσύνης στην Τουρκία. Πλέον, έπειτα από 207 ημέρες, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται καθημερινά, καθώς κρατείται δέσμιος στο νοσοκομείο, υπό την απειλή της αναγκαστικής σίτισης, σωματικών και ψυχολογικών βασανιστηρίων.

Όπως αναφέρει το δικηγορικό γραφείο της, η Εμπρού Τιμτίκ καταδικάστηκε με την κατηγορία της τρομοκρατίας επειδή υπερασπίστηκε ως συνήγορος την οικογένεια του Berkin Elvan και της Dilek Doğan, που δολοφονήθηκαν από την τουρκική αστυνομία, την οικογένεια του Hasan Ferit, που δολοφονήθηκε από μαφιόζους, αγωνιζόμενος ενάντια στα ναρκωτικά, τους 301 εργάτες που δολοφονήθηκαν στα ορυχεία Soma, απολυμένους εκπαιδευτικούς, τη Nuriye Gülmen και τον Semih Özakça, που απολύθηκαν από το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, επειδή γενικότερα αναλάμβανε υποθέσεις που άγγιζαν την κοινωνική αδικία και το καθεστώς καταπίεσης και ανελευθερίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Ερντογάν.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________