ID 3882

Ξεκινά στην Ευρωβουλή η διαδικασία για την άρση ασυλίας του Γ. Λαγού

Ξεκινά στην Ευρωβουλή η διαδικασία για την άρση ασυλίας του Γ. Λαγού

Ξεκινά σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο η διαδικασία για την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού, τέσσερις ολόκληρους μήνες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση. Η υπόθεση του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτή συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου και για την ολοκλήρωσή της αναμένεται ότι θα απαιτηθούν τρεις έως τέσσερις μήνες.

Η εισήγηση της υπόθεσης έγινε από την ευρωβουλευτή της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Μανόν Ομπρί. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται σε μικτή μορφή, δηλαδή κάποιοι ευρωβουλευτές θα παρίστανται και κάποιοι θα παρακολουθούν online, και χωρίς τη συμμετοχή του Λαγού. Θα ακολουθήσει ακόμα μία συνεδρίαση, όπου θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση του Γ. Λαγού. Την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, η διαδικασία καθυστέρησε τέσσερις μήνες επειδή δεν είχε σταλεί σχετικό αίτημα από τις ελληνικές αρχές, όταν δε αυτό στάλθηκε, συνοδευόταν από μια δικογραφία 2.000 σελίδων στα ελληνικά, που ασφαλώς απαιτούσαν μετάφραση πριν δοθούν στους ευρωβουλευτές.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________