ID 2687

ΗΠΑ: Νίκη του Μπέρνι Σάντερς στο Νιου Χάμσαϊρ

ΗΠΑ: Νίκη του Μπέρνι Σάντερς στο Νιου Χάμσαϊρ

Ο Μπέρνι Σάντερς επικράτησε στην ψηφοφορία που διεξήχθη την Τρίτη στην πολιτεία Νιου Χάμσαϊρ για την ανάδειξη του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, υπερισχύοντας έναντι των κεντρώων Πιτ Μπούτιγκιτζ και Έιμι Κλόμπουτσαρ, που κατέλαβαν αντίστοιχα τη δεύτερη και την τρίτη θέση. Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, ο 78χρονος γερουσιαστής του Βερμόντ συγκεντρώνει ποσοστό κοντά στο 26% και ακολουθεί με μικρή διαφορά ο Πιτ Μπούτιτζιτζ, πρώην δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα, που βρίσκεται λίγο πάνω από το 24%. Ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός της κούρσας για το χρίσμα, συγκεντρώνοντας χαμηλά ποσοστά και καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση.

Ο Μπέρνι Σάντερς, επικεφαλής της πιο προοδευτικής πτέρυγας των Δημοκρατικών, θεωρείται από πολλούς ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει το κόμμα του σε νίκη έναντι του Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ο ίδιος χαρακτήρισε τα αποτελέσματα στο Νιου Χάμσαϊρ «σπουδαία νίκη» και «αρχή του τέλους για τον Ντόναλντ Τραμπ». «Ανεξαρτήτως του ποιος θα νικήσει, που φυσικά ελπίζουμε ότι θα νικήσουμε εμείς, θα ενωθούμε για να κερδίσουμε τον πιο επικίνδυνο πρόεδρο στη σύγχρονη ιστορία αυτής της χώρας», πρόσθεσε ο Σάντερς.

Πρόκειται για τις δεύτερες προκριματικές για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, μετά τις εκλογές στην Αϊόβα, που έδωσαν οριακή νίκη στον Μπούτιτζιτζ.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________