ID 3917

Υπουργείο Εργασίας: Διευκρινίσεις για τις βεβαιώσεις κίνησης των εργαζομένων

Υπουργείο Εργασίας: Διευκρινίσεις για τις βεβαιώσεις κίνησης των εργαζομένων

Πρόσθετες διευκρινίσεις σχετικά με τις βεβαιώσεις κίνησης των εργαζομένων που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου έδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Οι διευκρινίσεις αφορούν όσους θα εργαστούν με εξ αποστάσεως εργασία, καθώς και αυτούς που αμείβονται και ασφαλίζονται με εργόσημο.

Αναλυτικότερα, αναφορικά με τις βεβαιώσεις κίνησης των εργαζομένων διευκρινίζεται:

  • Σε περίπτωση κατά την οποία η εξ αποστάσεως εργασία παρέχεται εκ περιτροπής, ο εργοδότης δύναται να εφοδιάζει τον εργαζόμενο με απόσπασμα του ειδικού σκοπού εντύπου Ε4.1.
  • Σε περίπτωση κατά την οποία η εργασία παρέχεται με κυλιόμενο ωράριο, ο εργοδότης δύναται να εφοδιάζει τον εργαζόμενο με απόσπασμα του καταχωρημένου στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» προγράμματος εργασίας.

Επιπλέον, για τους εργαζομένους που αμείβονται και ασφαλίζονται με εργόσημο, από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 τίθεται σε εφαρμογή νέο έντυπο «βεβαίωση κίνησης εργαζομένου με εργόσημο». Το έντυπο αυτό εκδίδεται μέσω του ιστότοπου forma.gov.gr. Η σχετική βεβαίωση χορηγείται από τον εργοδότη στον εργαζόμενο για τη μετάβαση από και προς την εργασία του για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο έντυπο βεβαίωσης κίνησης του εργαζομένου, δίνεται μεταβατικό διάστημα εφαρμογής και χρήσης, μέχρι και τις 17/2/2021 και ώρα 06:00. Για το διάστημα από 15/2/2021 και ώρα 06.00 έως και 17/2/2021 και ώρα 05:59, οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται από και προς την εργασία τους με τα έντυπα φόρμες-άδειες κυκλοφορίας εργαζομένου που ίσχυαν έως τώρα.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________