ID 3808

Κριτική από την αντιπολίτευση για την επιλεκτική ανεκτικότητα προς την Εκκλησία

Κριτική από την αντιπολίτευση για την επιλεκτική ανεκτικότητα προς την Εκκλησία

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η κυβερνητική ανοχή απέναντι στην αγνόηση των περιοριστικών μέτρων από την Εκκλησία και η επιλεκτική επιείκεια με την οποία αντιμετωπίστηκαν τα φαινόμενα συνωστισμού και η παραβίαση του lockdown αλλά και της ίδιας της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου από ορισμένους αρχιερείς.

«Με ανοιχτές εκκλησίες, η κυβέρνηση γιατί πανηγυρίζει πως δεν έκανε πίσω;» σημειώνει σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτηρίζει θέατρο του παραλόγου τα περιοριστικά μέτρα: «Η διαχείριση ακόμη και των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου. Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων. Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα. Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω; Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί».

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει: «Επί Ν.Δ. αποδεικνύεται ότι οι νόμοι και τα διατάγματα του κράτους, δεν ισχύουν για όλους. Παρά τους κινδύνους και τις προειδοποιήσεις των ειδικών για τη δημόσια υγεία. Η Κυβέρνηση ανακάλεσε ουσιαστικά τις αποφάσεις της και ο συνωστισμός σε εκκλησίες ήταν γεγονός. Νέες συγγνώμες τύπου Γεωργιάδη θα ηχούν πλέον ως κοροϊδία. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη».

Από διαφορετική προσέγγιση εκκινεί η αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού των υδάτων στη Μητρόπολη Αθηνών και σχολίασε: «Το περίεργο για την κυβέρνηση είναι ότι στα λεωφορεία, στα τρένα, στα ρεβεγιόν στο Ντουμπάι, στο Εφετείο και στο Πολυτεχνείο “δεν κολλάει”, αλλά στην εκκλησία “κολλάει”. Κατά την άποψή μου έχει πέσει και ιός Χριστιανοφοβίας».

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________