ID 4003

Γ. Γεραπετρίτης: Δεν χρειαζόμαστε ΜΕΘ - Μόνο 24 ώρες η αναμονή

Γ. Γεραπετρίτης: Δεν χρειαζόμαστε ΜΕΘ - Μόνο 24 ώρες η αναμονή

Την ώρα που η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής γίνεται όλο και πιο ασφυκτική και ανθρώπινες ζωές χάνονται περιμένοντας ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε πως δεν χρειαζόμαστε επιπλέον ΜΕΘ, καθώς η αναμονή αυτή τη στιγμή είναι μόνο 24 ώρες, χαρακτήρισε δε τους εκτός εντατικών διασωληνωμένους «οράματα που βλέπουν ορισμένοι».

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο υπουργός Επικρατείας εκτίμησε πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η ανάγκη για περαιτέρω κλίνες. Θα υπάρξει ίσως στο μέλλον, θα αναζητηθεί η συνεργασία και τότε θα ενταχθούν είτε μέσω της συνέργειας, είτε μέσω της επίταξης», συμπλήρωσε δε ότι το σύστημα υγείας αντέχει.

Ερωτώμενος για τις καθυστερήσεις και για τους ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει μια αναμονή η οποία είναι πολύ περιορισμένη. 24 ώρες ή λίγες περισσότερες για την ένταξη σε ΜΕΘ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, τα υπόλοιπα είναι οράματα τα οποία βλέπουν ορισμένοι. Σε κάθε περίπτωση όλοι βρίσκονται με οξυγόνο, όλοι βρίσκονται με υποστήριξη δεν υπάρχει κανείς που να μη λαμβάνει την πρέπουσα ιατρική βοήθεια. Από την άλλη πλευρά, το επαναλαμβάνω και πάλι, οι ΜΕΘ είναι πεπερασμένες και στον ιδιωτικό τομέα, δεν υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες για να υπάρχει ένταξη ιδιωτικών ΜΕΘ στο σύστημα».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεραπετρίτης τον περασμένο Νοέμβριο είχε δηλώσει πως «αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ, θα είχαμε και πολλούς περισσότερους νεκρούς».

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________