ID 4221

Ένας άνθρωπος του τουρισμού υποψήφιος για Δήμαρχος Καρύστου

Ένας άνθρωπος του τουρισμού υποψήφιος για Δήμαρχος Καρύστου

Ο Γιάννης Μανώλης επιδιώκει  να κάνει την Καρυστία τουριστικό προορισμό   

Ένας άνθρωπος του πολιτισμού και του τουρισμού, ο Γιάννης Μανώλης, θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Καρύστου στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2023. Η πιθανή επικράτησή του γεννά ελπίδες ότι η προικισμένη περιοχή της νότιας Εύβοιας, που βρίσκεται μία ανάσα από τις ακτές της Αττικής, θα μπει δυνατά στον τουριστικό χάρτη της χώρας, καθώς ο ίδιος γνωρίζει από πρώτο χέρι ποιες είναι οι βασικές ελλείψεις και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να αποκτήσει η περιοχή τουριστική ταυτότητα και να προσελκύσει τις απαραίτητες επενδύσεις στον κλάδο.  

Ο Γιάννης Μανώλης είναι συνιδρυτής και πρόεδρος του Δ.Σ. του τουριστικού ομίλου “A.G.E. Travel Group”, που ιδρύθηκε το 2019 με έδρα την Κηφισιά και εξειδικεύεται στον εισερχόμενο πολιτιστικό τουρισμό και στην παροχή τουριστικών πακέτων ολιστικής εμπειρίας που εστιάζουν στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό (Ancient Greek Experiences). Παράλληλα, από το 2015, εργάζεται στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, τον επίσημο εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό στην Ελλάδα.

Η εργασιακή του εμπειρία και τα βιώματα που έχει αποκτήσει, μέσω της συμμετοχής του σε μεγάλα project περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, τον έχουν πείσει ότι το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της χώρας και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον πρέπει να αποτελέσουν τα βασικά οχήματα για την αναβάθμιση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος προκειμένου να κερδίσουμε το στοίχημα του 12μηνου τουρισμού και να αυξηθούν ραγδαία τα έσοδα στον κλάδο.

Ο Γιάννης Μανώλης, με σπουδές Πολιτικής Επιστήμης και Πολιτικής Οικονομίας στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Κρήτης και στο φημισμένο London School of Economics & Political Science, έχει θεωρητικό υπόβαθρο, αλλά είναι ένας πραγματικός doer. Έχει συμμετάσχει 3 φορές στο κορυφαίο όργανο της UNESCO, στη Γενική Διάσκεψη στο Παρίσι, καθώς και σε αρκετές συναντήσεις και αποστολές στην Ευρώπη, την Αφρική και την Αμερική. Κατά το παρελθόν, εργάστηκε ως σύμβουλος δημόσιας πολιτικής και ανάπτυξης τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς οργανισμούς. Διαθέτει εργασιακή εμπειρία από το εξωτερικό, καθώς πέρασε από το Λονδίνο και τη Σαγκάη.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________