ID 4367

Πρόγραμμα συλλογής χριστουγεννιάτικων δέντρων εφαρμόζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα συλλογής χριστουγεννιάτικων δέντρων εφαρμόζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα συλλογής των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων με την ενεργή συμμετοχή των δημοτών οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦοΔΣΑ).

Στόχος της δράσης, εκτός από την αποφυγή της αυθαίρετης εναπόθεσης που επηρεάζει αρνητικά την εικόνα των δρόμων της πόλης, είναι η εναλλακτική αξιοποίηση των φυσικών δέντρων μετά την εορταστική περίοδο, ώστε κανένα από αυτά να μην καταλήξει στον ΧΥΤΑ. Έπειτα από την επεξεργασία και τον τεμαχισμό τους, τα δέντρα θα αξιοποιηθούν ως βιοαπόβλητα και θα μετατραπούν σε λίπασμα, το οποίο με τη σειρά του θα επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον, όπως επιβάλλει η περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ιακώβου, αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οργανωμένη συλλογή και επεξεργασία των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων έχει οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος, καθώς συμβάλλει στην ενίσχυση της ανακύκλωσης των υπολειμμάτων πρασίνου, στη μείωση του κόστους ταφής αλλά και των αντίστοιχων ποσοτήτων αστικών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ. Επιπρόσθετα, οδηγεί στην αναγκαία και συμφέρουσα χωριστή συλλογή των χριστουγεννιάτικων δέντρων ως πράσινων αποβλήτων και στην υπαγωγή τους σε ρεύμα κομποστοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική αρχή καλεί τους δημότες να μην εναποθέτουν τα δέντρα αυθαίρετα στα πεζοδρόμια και δίπλα στους κάδους αλλά να τα τοποθετούν στις ειδικές σκάφες που θα βρίσκονται στο δημαρχείο της πόλης, στη Δ΄ Κοινότητα στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας και στην Α΄ Κοινότητα στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________