ID 3888

Άνοιξε η πλατφόρμα για την έκτακτη ενίσχυση στους επιστήμονες

Άνοιξε η πλατφόρμα για την έκτακτη ενίσχυση στους επιστήμονες

Άνοιξε η πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, στους ασφαλισμένους του τέως ΕΤΑΑ και τους οικονομολόγους και γεωτεχνικούς που ασφαλίζονται στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-EΦKA) και επλήγησαν από την πανδημία. Οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια και η διαδικασία χορήγησης της ενίσχυσης καθορίζονται στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφτηκε από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεζυρόπουλο.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες με τους ακόλουθους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ):

6910: Νομικές Δραστηριότητες

7111: Αρχιτέκτονες

7112: Μηχανικοί και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών

8621: Γενικά ιατρικά επαγγέλματα

8622: Ειδικά ιατρικά επαγγέλματα

8623: Οδοντιατρικά επαγγέλματα

7500: Κτηνίατροι

6920: Δραστηριότητες λογιστικής και παροχής φορολογικών συμβουλών

7022: Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης.

Δικαιούχοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες-επιστήμονες που έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 και πληρούν δύο προϋποθέσεις: Εμφανίζουν μείωση του κύκλου εργασιών ή ακαθάριστων εσόδων τουλάχιστον 20% την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 και επιπλέον το οικογενειακό εισόδημά τους για το 2020 δεν υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Για τους νέους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες που έκαναν έναρξη επαγγέλματος, μετά την 1η Ιανουαρίου 2017 δεν ισχύει το κριτήριο μείωσης του τζίρου, ισχύει όμως κανονικά το ανώτατο όριο των 30.000 ευρώ για το οικογενειακό εισόδημα. Για τους ασκούμενους δικηγόρους που έχουν ασφαλιστεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2017 δεν ισχύει κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

Οι δηλώσεις θα υποβάλλονται έως τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ οι πληρωμές στους δικαιούχους θα γίνουν μέσω ΟΑΕΔ τον Μάρτιο.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________