ID 2567

Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ

Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ

Συγκίνηση στον κόσμο του αθλητισμού, και όχι μόνο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες, στα 41 του χρόνια, έπειτα από πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε στη νότια Καλιφόρνια. Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 10 το πρωί (τοπική ώρα), σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το Λος Άντζελες. Εκτός από τον θρυλικό μπασκετμπολίστα, στο ελικόπτερο επέβαιναν οκτώ ακόμη άτομα, ανάμεσα στα οποία και η 13χρονη κόρη του. Επιβεβαιώθηκε επίσης ο θάνατος της προπονήτριας μπάσκετ Κριστίνα Μάουσερ, συζύγου του τραγουδιστή Ντογκ Ματ Μάουσερ. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν ο προπονητής του Orange Coast College, Τζον Αλτομπέλι, η κόρη του, Αλίσα, καθώς και η σύζυγός του, Κέρι.

Οι λόγοι που οδήγησαν στη συντριβή του ελικοπτέρου δεν είναι ακόμη γνωστοί, ωστόσο στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη. Το ραντάρ πτήσεων εντόπισε τα πρώτα προβλήματα στο ελικόπτερο όταν πετούσε πάνω από τον ζωολογικό κήπο του Λος Άντζελες. Μάλιστα, φέρεται να έκανε συνεχώς κύκλους σε χαμηλό ύψος, περιμένοντας να καθαρίσει η ομίχλη. Ο πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Burbank στις 9:30 και φέρεται να έκανε κύκλους επί ένα τέταρτο. Τελικά, κατευθύνθηκε βόρεια και εν συνεχεία έκανε στροφή στα δυτικά. Ωστόσο, στην πορεία του συνάντησε ακόμη πυκνότερη ομίχλη, με αποτέλεσμα να αλλάξει και πάλι προσανατολισμό, ακολουθώντας πλέον πορεία προς τον νότο, που έμελλε να αποβεί μοιραία, καθώς κατευθύνθηκε προς ορεινό όγκο. Τότε ο πιλότος αναγκάστηκε να ανεβάσει το ελικόπτερο από τα 1.200 πόδια στα 2.000. Ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα ο καταγραφέας πτήσεων κατέγραψε το ελικόπτερο να πετά προς ένα βουνό σε ύψος περίπου 500 μέτρων και με ταχύτητα 161 κόμβων. Αυτή φαίνεται να είναι και η τελευταία καταγραφή του στίγματος του ελικοπτέρου.

Ο «Mamba» των φιλάθλων του NBA ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς αθλητές όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο, δύο φορές χρυσός ολυμπιονίκης και πέντε φορές πρωταθλητής του NBA. Πολλοί ήταν αυτοί που συνέρρευσαν έξω από την έδρα των Lakers του Λος Άντζελες για να τιμήσουν τη μνήμη του. Πολλά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν την κανονική ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν απευθείας ειδήσεις για το δυστύχημα. Άμεση ήταν και η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και του Μπαράκ Ομπάμα.

Δύο πρωταθλήτριες ομάδες του NBA, οι Ράπτορς του Τορόντο και οι Σπερς του Σαν Αντόνιο, άφησαν στους χθεσινούς αγώνες τους, στην πρώτη τους επίθεση, το χρονόμετρο των 24 δευτερολέπτων απλώς να λήξει. Αυτός ήταν ο δικός τους τρόπος να τιμήσουν τον Μπράιαντ, που φορούσε τον αριθμό 24 στη φανέλα του το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του.

Ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ έριξε βαριά σκιά και στην τελετή απονομής των Γκράμι. Τιμώντας τη μνήμη του, η Αλίσια Κις και οι Boyz II Men ερμήνευσαν το τραγούδι «It’s So Hard to Say Goodbye to Yesterday», ενώ η  Λίζο αφιέρωσε στον σταρ του NBA τα τραγούδια «Truth Hurts» και «Cuz I Love You». 

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________