ID 4005

Επιστρέφει στο WRC το Ράλι Ακρόπολις

Επιστρέφει στο WRC το Ράλι Ακρόπολις

Έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας, επιστρέφει στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (WRC) το Ράλι Ακρόπολις, ένας από τους πλέον ιστορικούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το ράλι θα διεξαχθεί φέτος από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ έχει εξασφαλιστεί η παρουσία του στον θεσμό για τη διετία 2021-2022.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση. Ωστόσο, έχει ήδη συσταθεί οργανωτική επιτροπή, η οποία εργάζεται πάνω στον σχεδιασμό και στην υλοποίησή της και στην οποία συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του αυτοκινήτου.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ελλάδα πέτυχε να ανοίξει διάλογο με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και την εταιρεία διαχείρισης και προώθησης του WRC ήδη από την περασμένη άνοιξη. Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, επισήμανε: «Το Ράλι Ακρόπολις δεν χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για ένα θρυλικό γεγονός, όπου ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η τεχνολογία συναντούν την ιστορία, στη “γη των Θεών”. Ο αγώνας είναι γνωστός για ορισμένες από τις σκληρότερες ειδικές διαδρομές στον κόσμο και προσωπικά έχω κάποιες ιδιαίτερες αναμνήσεις, έχοντας αγωνιστεί ως συνοδηγός σε πέντε Ράλι Ακρόπολις, μεταξύ 1970 και 1981».

Το Ράλι Ακρόπολις του 2021 θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του WRC, αντικαθιστώντας το Ράλι της Χιλής, του οποίου η διεξαγωγή κρίθηκε αμφίβολη λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στη χώρα.

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________