ID 1721

Ο συριακός Στρατός μπήκε στην Μάνμπιτζ & φτάνει σε Κομπάνι και Ράκκα!

Ο συριακός Στρατός μπήκε στην Μάνμπιτζ & φτάνει σε Κομπάνι και Ράκκα!

Η Τουρκία υπέστη σοβαρό πλήγμα (;) σήμερα στο μέτωπο της Συρίας καθώς οι Κούρδοι αναφέρουν ότι κατάφεραν μετά από σφοδρές συγκρούσεις να ανακαταλάβουν τις πόλεις Ras al-Ayn και Tell Halaf από τους τουρκόφωνους μαχητές του FSA.

Οι Κούρδοι του SDF το κατάφεραν αυτό χωρίς την βοήθεια του συριακού Στρατού τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται ανατολικά της Ras al-Ayn.

Τουλάχιστον έτσι λένε οι αναφορές από τις περιοχές αυτές.

 

 

 

Την ίδια στιγμή περίπου 1.500 άνδρες του συριακού Στρατού εισήλθαν στην πόλη της Manbij και έφτασαν στο κέντρο της σήμερα το πρωί μαζί με 20 T-55 και T-72B3 όπως επίσης και δεκάδες BMP-1 για να δηλώσουν την συριακή κυριαρχία.

Η ρωσική Αεροπορία προστατεύει τις δυνάμεις των SDF και της Δαμασκού με 6 Su-35S τα οποία έχουν απογειωθεί από την βάση της Hmeimim.

Όλα τα νέα δεδομένα δείχνουν τα εξής: Εάν ισχύουν οι αναφορές τότε οι Τούρκοι αποδέχονται την ρωσική λύση της επαναφοράς των Κούρδψν στον συριακό εθνικό «κορμό» και η Άγκυρα «αθόρυβα» σταματάει την προέλασή της προς τα ενδότερα της Συρίας, απόδειξη ότι δεν ενεπλάκησαν οι δυνάμεις της κατά των SDF στις μάχες της Ras al-Ayn

Πιθανότατα θεωρεί ότι πήρε αυτό που ήθελε, να μην δημιουργηθεί κουρδικό κράτος στα σύνορά της και άλλα ανταλλάγματα που θα φανούν αργότερα.

Ο Μ.Άσαντ είναι ο μεγάλος κερδισμένος. 'Ηδη κυβερνητικές δυνάμεις σπεύδουν στην Ράκκα αλλά και στην Κομπάνι (που για να γίνει αυτό σημαίνει πως υπάρχει συμφωνία με την Άγκυρα)

 

 

 

 

Πηγή: pronews.gr

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________