ID 4075

Ανακαλύψτε τον εαυτό σας μέσα από την Ενεργονοητική

Ανακαλύψτε τον εαυτό σας μέσα από την Ενεργονοητική

Συναντήσαμε την Μαλαματένια Καιταντζή, ιδρύτρια του κέντρου θεραπείας και έρευνας ΙΛΑΡΙΩΝ στην Κηφισιά. Μεταξύ άλλων η Ενεργονοητική, είναι μια αποκλειστικά δική της προσέγγιση θεραπείας και εξέλιξης με πρακτικές γνώσης και τεχνικές απαραίτητες για κάθε αναζητητή της εποχής μας. Είναι ένας τρόπος ζωής με στόχο την εξυγίανση σε όλους τους τομείς, τον οποίο και διδάσκει με το δικό της μοναδικό τρόπο, στον Κέντρο της στην Κηφισιά.

Όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια, η συνέντευξή της έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

 

Διανύουμε τη μεγαλύτερη υγειονομική, οικονoμική και υπαρξιακή κρίση.Πώς αντιλαμβάνεσαι / βιώνεις την κατάσταση μέσα από το αντικείμενό σου στον τομέα της πολυδιάστατης ολιστικής θεραπείας;

Είναι οξύμωρο ότι ένα αόρατο πραγματάκι που αντιπροσωπεύει έναν ιό έχει ανατρέψει τις ζωές όλων. Ο φόβος προς τον άυλο εχθρό αφύπνισε στον άνθρωπο την ιδέα να ερευνήσει για την υγεία του. 

Σε αυτή τη νέα επίγνωση ο κόσμος διχοτομήθηκε με τους φοβικούς  να ακολουθούν τυφλά τα προτεινόμενα και τους ερευνητές από την άλλη να προσεγγίζουν την υγεία τους πολυδιάστατα.

Η υγειονομική κρίση που διανύουμε δημιούργησε έδαφος αναζήτησης άλλης προσέγγισης θωράκισης και προστασίας του οργανισμού, με αποτέλεσμα ο αριθμός των συνεδριών μου να έχει αυξηθεί.

Κατά κάποιο τρόπο έχει δημιουργηθεί η εγγραφή στο υποσυνείδητο ότι ο εχθρός είναι αόρατος άρα προσεγγίζουμε τα αόρατα πεδία με ενεργειακές θεραπείες για μια πολυδιάστατη προστασία.

Αυτό είναι μια τεράστια αλήθεια, μη αμφισβητήσιμη γιατί η πολυδιάστατη φύση μας χρειάζεται πολυδιάστατη προσέγγιση όπως έκαναν ανέκαθεν όλοι οι σοφοί πολιτισμοί στη γη.

Μη ξεχνάμε πως μόνο τα τελευταία 250 χρόνια έχει οργανωθεί, δημιουργηθεί  μια νέα ιατρική με την λανθάνουσα τακτική να ασχολείται μόνο με το σώμα. Στις μέρες μας αυτό που ορίζεται ως κλασσική ιατρική έχει παραπάνω αποτυχίες από επιτυχίες ενώ η ολιστική ιατρική έχει μηδέν νεκρούς και προσφέρει ποιότητα ζωής, επιγνώσεις, και καλλιέργεια το ΕΥ ΖΗΝ.

 

Μέσα από τη μακροχρόνια εμπειρία σου στην ολιστική θεραπεία έχεις δημιουργήσει ένα δικό σου σύστημα Αυτογνωσίας και ίασης, την Ενεργονοητική. Πες μας λίγα πράγματα σχετικά με αυτό και πως  προσεγγίζεις τα κοινωνικά και προσωπικά προβλήματα των ανθρώπων;

Με τα χρόνια ανακάλυψα ότι οι γνώσεις, οι εμπειρίες και τα βιώματα συγκεντρώθηκαν σε μια ιδέα να δημιουργήσω ένα σύστημα θεραπείας κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της εποχής μας, την Ενεργονοητική.

Ένα σύστημα που στοχεύει στην απελευθέρωση του ανθρώπου από τα νοητικά δεσμά, τους προγραμματισμούς, τις λανθασμένες πεποιθήσεις και αντιλήψεις για τη ζωή και τον εαυτό του.

Ο άνθρωπος πλέον λειτουργεί μηχανικά σαν ένα αυτοκίνητο με άλλο οδηγό και εκείνος έχει το ρόλο του οχήματος. Ο άνθρωπος έχει γίνει εγκεφαλικός με την αρνητική έννοια γιατί πάσχει από πνευματισμό και συναισθηματική νοημοσύνη.

Ο εγκεφαλικός άνθρωπος καταλήγει στη λογιστική, στατιστική, ψυχρή έννοια της ζωής και αναζητά μόνο τίτλους.Η Ενεργονοητική σπάει όλη την πλάνη και τη δυσαρμονία που προέρχονται από λανθασμένους στόχους και προτεραιότητες.

Το σύστημα της Ενεργονοητικής σε επαναφέρει στη λογική της καρδιάς να κάνεις και να βιώνεις πράγματα που εσύ αγαπάς και είναι ορθά για τις δικές σου ανάγκες.

malamatenia hilarion 01

Δηλαδή το πρόβλημα της εποχής είναι περισσότερο νοητικό παρά συναισθηματικό ; Εξηγήστε μας περισσότερα...

Το πρόβλημα είναι συναισθηματικό γιατί το νοητικό έχει πάρει τα ηνία. Έτσι η καρδιά σαμποτάρεται καθημερινά από τον Νου. Η Ενεργονοητική θέλει να ενώσει και πάλι αυτούς τους δύο κόσμους. Διάνοια και Σοφία και Αγάπη, Προσφορά – Ανιδιοτέλεια.

Δίνοντας ένα παράδειγμα, η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν αφορά την Αγάπη ούτε υπηρετεί τη Σοφία, είναι ένα επικίνδυνό εργαλείο που αλλοιώνει την ανθρωπότητα. Όσο απομακρυνόμαστε από την καρδιά τόσο θα φυλακιζόμαστε σε προγράμματα , ολογράμματα, κατασκευάσματα, ρομποτικές και  ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας συσκευές που θα ψήνουν τον εγκέφαλο, δίνοντάς του ενα άδοξο τέλος επειδή συμφώνησε στην τεχνολογία του μέλλοντος. Πολλοί άνθρωποι έρχονται σε μένα με ένα “κεφάλι” χαοτικό, με δυσκολία ταξινόμησης , νευρικό σύστημα διαλυμένο πλήρως παραδομένο στους τρελούς ρυθμούς του εμπορίου με αυτόματο πιλότο την αγορά τεχνητών αναγκών. Όλα προς πώληση.

Μπορείς να αναφερθείς σε κάποια περιστατικά που επωφελήθηκαν από το σύστημα σου , είτε οργανικά ή ψυχολογικά;

Συνήθως ότι γεννά το σώμα , κύστες, λιπώματα, όγκους, πρηξίματα, όζους, σε μεγάλο ποσοστό συνεργάζονται και εξαφανίζονται.

Επίσης ελαφριές θρομβώσεις, αιματώματα, φλεγμονές πάνε πολύ καλά.

Μυοσκελετικά μπορεί να υπάρξει πολύ γρήγορη αλλαγή σε συνδυασμό με δίαιτα.

Σε ψυχολογικό επίπεδο, κρίσεις πανικού, φοβίες, εμβοές, εξαρτήσεις πάσης φύσεως, χωρισμοί, πένθος κ.α.

Μέσα στο υλικό των σεμιναρίων που διδάσκεις υπάρχει και αυτό της Ενεργονοητικής Διατροφής. Τι είναι αυτό; Αφορά δίαιτες συγκεκριμένες, τι διαφορετικό βρίσκεις στο σεμινάριο;

Το σεμινάριο αυτό, δεν δίνει δίαιτες αλλά σύνδεση συνειδητή με την πολυχρωμία των φρούτων, των λαχανικών και την χρήση των βοτάνων. Είναι δύσκολο να υπάρξει ειδική δίαιτα που θα ταιριάζει σε όλους. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετική ιδιοσυγκρασία και η προσέγγιση εδώ έχει προτεραιότητα αυτό τον παράγοντα, της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου. Δημιουργούμε αποτοξινωτικά φίλτρα πόσιμα και πρόγραμμα σίτισης ανάλογα με την διάθεση και τις ανάγκες της καθημερινότητας.

Υπάρχει επίσης αναλυτική ερμηνεία της πολυδιάστατης υπηρεσίας του Φυτικού Βασίλειου στο ανθρώπινο σώμα όπως και την επιρροή της νανοτεχνολογίας και των υβριδίων.

Μαθαίνουμε επίσης να ενεργοποιούμε κάθε τροφή διαφορετικά για να λαμβάνουμε θρέψη σε όλα τα επίπεδα, ψυχή και σώμα. Ακόμα βαθύτερες έννοιες και τοποθετήσεις σχετικά με την αλχημεία της τροφής συμπεριλαμβάνονται ως εγχειρίδια ζωής για τους πιο προχωρημένους αναζητητές.

 

Η εκπαίδευση, είναι προσιτή για όλους, έχεις προϋποθέσεις όπως και τα μυητικά ταξίδια που διοργανώνεις είναι μέρος της εκπαίδευσης ή μπορεί και κάποιος εκτός σχολής να συμμετέχει σε αυτά;

Τα προγράμματα Διαλογισμών δεν έχουν προϋποθέσεις στα πλαίσια της λογικής δλδ (οχι ναρκομανείς όχι βαριά ψυχιατρικά φάρμακα).

Κάποια σεμινάρια του 1ου επιπέδου είναι επίσης για όλους και όσο προχωράς αφορά μη καπνιστές και χορτοφάγους με καλή προσωπικότητα.

Σχετικά με τα ταξίδια οι εκτός χώρου και σχολής δεν είναι οτι καλύτερο ούτε για εμένα ούτε για τους υπόλοιπους της ομάδας. Προτιμώ λοιπόν να επιλέγω έναν έναν και με λίγες εξαιρέσεις μπορεί να έχουμε και κάποιον που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή μαζί μου. Δεν είμαι πρακτορείο ταξιδίων και δεν με ενδιαφέρει η ποσότητα αλλά η ποιότητα του σεμιναρίου που θα γίνεται στις χώρες που επισκεπτόμαστε.

Ταξίδι δεν πας με οποιονδήποτε, πόσο μάλλον όταν είναι βαθιά μυητικά και θεραπευτικά.

malamatenia hilarion 02

Έχεις κάποιους στόχους κοντινούς ή μακρινούς για το μέλλον;

Δύο πράγματα υπάρχουν στο μυαλό μου...το ένα είναι η συγγραφή, να καταφέρω με τους ρυθμούς που έχω, να ολοκληρώσω κάποια βιβλία και το δεύτερο να βοηθήσω στην ανατροπή-αλλαγή του συστήματος υγείας! Ίσως το δεύτερο να μοιάζει ουτοπικό αλλά η ζωή, μου έχει δείξει ότι οι προσωπικές υπερβάσεις τείνουν να επηρεάζουν και άλλους δημιουργώντας βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές στην υπηρεσία της ανθρωπότητας!

Περισσότερες πληροφορίες για συνεδρίες, σεμινάρια, θεραπείες θα βρείτε στο :  www.energymental.gr και www.hilarion.gr

επιστροφή στην κορυφή

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

cipp

Ελλάδα

Κόσμος

__________

__________

__________